ERF- EN SCHENKBELASTING BIJ

MK ADMINISTRATIE


Wil je meer weten over erf- en schenkbelasting?
Vul hier ons contactformulier in.Erf- en Schenkbelasting

Als je een erfenis, legaat of gift krijgt, is de kans groot dat je erf- of schenkbelasting moet betalen. De belastingadviseurs van MK Administratie helpen je graag met je belastingaangiftes bij erfenissen of een schenking. Wij adviseren niet alleen particulieren, maar ook ondernemers die een bedrijf erven.


Aangifte doen voor erf- of schenkbelasting

Krijg je een erfenis of gift, dan bestaat de kans dat je erf- of schenkbelasting moet afdragen. Hoeveel je moet betalen hangt af van de grootte van de nalatenschap of de gift. Maar ook van de vrijstellingen en tarieven die op dat moment gelden. Soms neemt degene die de gift doet trouwens ook de schenkbelasting voor zijn rekening. MK Administratie kan de aangifte erfbelasting voor je indienen. Wil je gaan schenken, bijvoorbeeld aan je kinderen? Ook dan adviseren wij je graag wat fiscaal het meest gunstig is om te doen.


Onderneming geërfd of gekregen?

Als je een onderneming erft of geschonken krijgt, dan moet je over de waarde van die onderneming erf- of schenkbelasting betalen. Tenzij je de onderneming zelf voortzet. Dan kun je gebruik maken van de zogenoemde bedrijfsopvolgingsregeling en betaal je minder of geen belasting.


Wil je meer weten over de erf- en schenkbelasting of de voordelen die bedrijfsopvolging voor je kan hebben? Neem dan nu contact op met de belastingadviseurs van MK Administratie. Je bent van harte welkom bij ons op kantoor in Creil en op Urk. MK Administratie, voor een beter resultaat als het om ondernemen gaat!